3 of 4 jarige opleiding edelsmeden

De opleiding

De drie of vierjarige opleiding edelsmeden.

Je leert in het eerste jaar op een uitgebreide manier de basistechnieken van het vak edelsmeden. In het tweede en derde jaar ga je nieuwe en verdiepende technieken leren. Na deze drie jarige opleiding kan je zelfstandig aan het werk als edelsmid. Natuurlijk zijn er hierna nog veel meer technieken te leren, want ook bij het vak van edelsmid ben je naar mijn idee nooit uitgeleerd. Als je meer technieken wil leren na het derde jaar is het mogelijk om nog een vierde jaar te doen. Je leert dan nog een paar complexere technieken en je gaat een eindstuk maken. Dit ontwerp maak je geheel zelf en dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Op deze manier daag je jezelf uit om te kijken en ervaren of je zelfstandig een complex sieraad kunt maken.

Op welke dagen?

Dag Tijden Frequentie
Woensdag 10.00-16.00 Wekelijks *
Donderdag 19.00-22.00 Wekelijks *
Zaterdag** 10.00-16.00 2 x per maand – veelal de 1e zaterdag van de maand*

* Check altijd de agenda i.v.m. sluitingsdagen

** Let op, oorspronkelijk was er slechts één zaterdag per maand beschikbaar. Vanwege grote belangstelling zijn er nu twee zaterdagen waarop verschillende groepen aanwezig zijn. Indien er voldoende ruimte is en je wenst beide zaterdagen per maand les te volgen, dan is dat mogelijk, op voorwaarde dat er geen personen op de wachtlijst staan.

Handig om te weten

Er is plaats voor maximaal 5 personen. Zo is er voldoende aandacht voor iedere leerling. Je kunt instappen wanneer je wilt en naar gelang er plaats is. Het is dus niet zo dat in een bepaalde maand de opleiding start. Mocht een dag vol zitten kun je op de wachtlijst geplaatst worden. Als er voldoende aanmeldingen zijn om nog een dag of avond les te geven dan komt dat vanzelf op deze pagina te staan. Tevens zal Bodali Jewels de personen die op de wachtlijst staan hierover als eerste informeren zodat zij de eerste mogelijkheid tot inschrijving hebben.

Je werkt met je eigen meegenomen gereedschappen.

Als je je inschrijft krijg je informatie over welke gereedschappen je voor het eerste jaar moet aanschaffen. Dit geldt ook voor de daaropvolgende leerjaren.

Er is koffie, thee, ranja en wat lekkers aanwezig.
Fruit, lunch en eventueel ander eten of drinken dat je wenst dien je zelf mee te nemen.

Bodali Jewels hanteert algemene voorwaarden voor workshops/lessen. Zodra jij je opgeeft ga jij akkoord met deze algemene voorwaarden. Lees ze daarom even door.

Kosten

Lesgeld

– De lessen zijn €65,00* per les van 10.00-16.00 en €35,00* per les van 19-22 uur.
– Bodali Jewels geeft tijdig aan als de kosten per les onverhoopt verhoogd worden, dit zal dan in het daarop volgende kwartaal plaatsvinden.
– Je betaald de lessen per kwartaal voor de 1e woensdag van het kwartaal, tenzij je ergens anders in het kwartaal start met de opleiding dan betaal je voor de start van jou eerste lesdag.
– Bodali Jewels geeft tijdig aan als er in het kwartaal lessen door sluiting vervallen. Onvoorzien uitvallen door bijvoorbeeld ziekte van de docent kunnen logischerwijs op een later tijdstip ingehaald worden zonder dat daar extra kosten aan zijn verbonden.
– Jij als cursist hebt de mogelijkheid om voor het begin van het kwartaal 1 les aan te geven dat je niet kunt. Deze les wordt niet in rekening gebracht. De overige lessen worden in rekening gebracht en komen niet in aanmerking voor restitutie of inhalen, dit geldt ook bij onverhoopt ziek of verhinderd te zijn.
– Bodali Jewels behoudt het recht om individuele afspraken met leerlingen te maken. Let op deze zijn niet overdraagbaar en van vertrouwelijke aard.

Materialenpakket

Ieder leerjaar heb je een materialenpakket nodig om je opdrachten uit het lesboek te kunnen maken. Dit materialenpakket wordt door Bodali Jewels verzorgd en aan de hand van de opdrachten ingeschat. De kosten hiervan worden voor aanvang van ieder leerjaar berekend op de grondstofprijs. Diverse additionele kosten zijn in dit pakket verwerkt.

Als je je aanmeld voor de opleiding ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden workshops/lessen van Bodali Jewels.

* Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Locatie

Het atelier van Bodali Jewels bevindt zich aan de Segbroeklaan 302 in Den Haag. Dit is de rondweg van Den Haag en daar mag je niet stoppen of parkeren. Voer in de navigatie Hanenburglaan 78 in dan is het atelier aan de linkerkant van de straat op de linker kopse kant van de flat.
Het atelier bevindt zich op de begaande grond en heeft een eigen voordeur die te bereiken is om het paadje tussen de flats te nemen.
Parkeren is gratis tot 18.00 uur in de omgeving van het atelier. Hierna is het tot 24 uur betaald parkeren. Het parkeerterrein voor de flat is privé terrein, hier mag je NIET parkeren.

Werk van leerlingen

3 of 4 jarige opleiding edelsmeden (5)
Agenda
3 of 4 jarige opleiding edelsmeden (7)
Contact
Agenda februari 2024

Volg Bodali Jewels op Facebook en Instagram.
Volg Bodali Gifts op Facebook en Instagram.