Laden Evenementen
 • Dit event is voorbij.

10-16 uur Workshop zilverklei

Tijdens deze workshop is het mogelijk om oorbellen, een kettinghanger, bedeltjes of ring te maken.

De korte workshop zilverklei van 10-16uur in het Atelier van Bodali Jewels aan de Joseph Ledelstraat 110 2518 KM ’s Gravenhage.

De workshop kost €95,- dit is inclusief

 • 10 gram Art Clay Silver
 • Gebruik van alle gereedschappen en benodigdheden om een sieraad te maken
 • Lichte lunch
 • Koffie, Thee, Ranja en wat lekkers.

Wil je met spuit-zilverklei werken zit daar een meerprijs aan. Natuurlijk kun je als je tijd over hebt meerdere sieraden maken, als je meer zilverklei/spuit-zilverklei nodig hebt kun je die altijd bij kopen. De meerprijs dient aan het einde van de dag betaald te worden, dit kan contant, door te pinnen of doormiddel van een Tikkie.

Je gaat aan het einde van de dag naar huis met een zelfgemaakt sieraad van 99,9% zilver, puurder dan dit kun je het niet hebben.

Zie ook algemene voorwaarden workshops/lessen.

 

Wat is Art Clay Silver?

Art Clay silver  is een metaalklei van zilver dat begin jaren negentig in Japan is ontwikkeld. Het is een recycle product van edele metalen uit de foto en film industrie. Het ziet eruit als gewone klei. Echter bestaat het uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. Door de verhitting op hoge temperatuur (ca 800 graden)

 • verbrandt het bindmiddel
 • verdampt het water
 • smelt het zilverpoeder samen tot één geheel.

Met metaalklei maak je op een relatief eenvoudige manier een bijzonder en handgemaakt sieraad. Zonder dat je daar een lange opleiding voor edel- of goudsmid voor gevolgd hoeft te hebben. Het is aan te raden om wel een workshop hiervoor te volgen. Hierin leer je

 • de basiskennis van Art Clay Silver
 • hoe met Art Clay Silver te werken
 • ontdekt welke mogelijkheden er allemaal zijn in het werken met Art Clay Silver.

Een Art Clay Silver workshop is te volgen bij Bodali Jewels! Zie hiervoor de pagina “Workshops-Lessen”.

De mogelijkheden die je met Art Clay Silver hebt zijn onbeperkt. Hierdoor kun je er vrijwel alle denkbare vormen en sieraden mee maken. Van gladde, strakke sieraden tot sierlijke en bewerkelijke sieraden. Ook kun je aan de sieraden natuurlijk glas, decoraties en/of stenen toevoegen. Hiermee maak je ze extra speciaal en persoonlijk. Tevens kun je er met je eigen handschrift, of dat van de klant, hele mooi graveringen in maken. Dat voor een extra unieke touch aan het sieraad zorgt.

Het eindresultaat van het sieraad dat afgebakken is bestaat uit 99,9% zilver. Dit in tegenstelling tot het “gewone” 925 of sterling zilver dat ik gebruik voor andere sieraden. 925 zilver is een legering met andere metalen en is wat harder. Echter heeft het een nadeel dat sommige mensen allergisch kunnen reageren op de toegevoegde metalen. Art Clay Silver heeft geen toevoeging van andere metalen. De kans op allergische reacties is daardoor zeer klein.