Edelsmeden

Heb jij een passie voor sieraden en wil jij graag zelf sieraden leren maken?
Dan ben je in goede handen bij Bodali Jewels. Er zijn diverse opleidingen en workshops in edelsmeden te volgen!

Edelsmeden in Den Haag
Edelsmeden in Den Haag
Edelsmeden in Den Haag

Wat is Edelsmeden?

Edelsmeden is van oudsher een ambacht.

Als edelsmid ben je gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en herstellen van sieraden en kunstvoorwerpen. Ze worden gemaakt van:
– edelen metalen, als zilver, goud, platina, palladium en titanium.
– on-edelen metalen, als koper, messing, alpaca, roestvrijstaal en aluminium.
– al dan niet in combinatie met (edel)stenen.
De sieraden en kunstvoorwerpen worden uit plaat en draad gemaakt, tevens wordt het edelmetaal ook gegoten, gewalst en bewerkt met diverse gereedschappen. Als edelsmid heb werk je met veel verschillende technieken en gereedschappen. Dit maakt het vak zo leuk en is het nooit saai!

Vergeet niet:
Een ambachtelijk en met de handgemaakt sieraad of voorwerp is een kostbaar kunstwerkje. Het is van belang dat het naar waarde geschat wordt. Meestal is het een uniek ontwerp waarvan er vaak maar één of een beperkte oplage gemaakt is zodat jij kunt pronken met jou unieke sieraad

Wat zijn de mogelijkheden?

Workshops en opleidingen edelsmeden

Om kennis te maken met het vak of om eenmalig een eigen sieraad te maken kun je een van de diverse Workshops edelsmeden volgen.

Als je de basis van de basistechnieken van het vak wil leren kun je dit in 20 dagdelen van 3 uur tijdens de Basis cursus Edelsmeden doen. Je begint dan bij de basis waarin je een voorwerp en een aantal eenvoudige sieraden maakt. Je gaat erg snel door de basistechnieken heen waardoor je, om het goed te leren, zelf veel moet oefenen. Er bestaat bij deze variant van opleiden altijd de mogelijkheid om over te stappen naar de opleiding.

Als je echt het vak wil leren is de opleiding edelsmeden de aanrader van Bodali Jewels. Dan leer je het vak vanaf de basis tot aan de technieken die je nodig hebt om zelfstandig als edelsmid aan het werk te gaan. Je doet langer over en krijgt herhaling van de technieken om deze goed in de hand te krijgen. Natuurlijk ben je nooit uitgeleerd. De opleiding is in eerste instantie drie jaar, echter kun je hierna doorgaan om nog meer en wat gecompliceerdere technieken te leren.

Voor meer informatie van de verschillende mogelijkheden kun je op de buttons op deze pagina klikken.

Volg Bodali Jewels ook op Instagram en Facebook voor de laatste ontwerpen.
Volg Bodali Gifts ook op Instagram en Facebook voor de laatste ontwerpen.