Ambandmaat bepalen

Om de juiste armbandmaat te bepalen is het van belang dat je rekening houdt met een aantal dingen.
De omtrek van onze pols kan veranderen gedurende de dag en ons leven. Dit heeft met factoren te maken waar we vaak geen invloed op hebben. Zo hebben temperatuur, vochtregulatie van het lichaam, medicijngebruik, leeftijd, ziekte, zwangerschap, eetgewoonte en omgeving invloed op onze polsen.
Het is van belang om bij de armbandmaat bepaling rekening te houden met de breedte van de armband. Als je een smalle armband wil dragen zal de maat kleiner zijn dan dat je een brede armband wil dragen. Dit heeft met name te maken met de gewrichten in en het buigen van de pols.
Tevens zal de persoonlijke voorkeur een grote rol spelen. De een houdt van een armband die strakker om de pols zit terwijl de ander van een wat losser vallende armband houdt.

Goed passende armband opmeten

Heb je al een goed zittende armband en je wil een nieuwe armband in dezelfde maat. Dan kun je de lengte of de binnenmaat van de armband het beste even opmeten om de juiste maat te bepalen. Dit kun je op volgende manieren doen:

Flexibele armband
Maak de armband open en leg deze langs een duidelijke liniaal en kijk op je liniaal hoeveel cm de lengte van de armband is. Let op tel het slotje er ook bij op.
– Lees je 17 cm af op je liniaal dan is je armbandmaat 17 cm.
– Als het 17,3 cm is en je armband zit los dan rond je de armbandmaat af naar 17 cm. Zit de armband wat strakker kun je naar 18 cm afronden.

Dichte (slaven) armband of cuff
Neem een flexibel meetlint en meet de binnenkant van de armband op. Dit doe je door het meetlint strak tegen de binnenkant van de armband aan te leggen en helemaal rondom op te meten.
Heb je geen flexibel meetlint, gebruik dan een strookje papier en doe hetzelfde. Teken dan op het punt waar het strookje elkaar overlapt af en meet met een centimeter het strookje op.
Let op : Heb je een cuff en je wil een dichte armband dan meet je de opening mee!

Armbandmaat opmeten

Neem een flexibel meetlint en meet de omtrek van je pols op. Dit doe je door het meetlint om je pols heen te leggen en daar waar het meetlint zich overlapt lees je het meetlint in centimeters af. Dit is je polsomtrek.
Heb je geen flexibel meetlint, gebruik dan een strookje papier en doe hetzelfde. Teken dan op het punt waar het strookje elkaar overlapt af en meet met een centimeter het strookje op van het begin tot aan het streepje dat je erop hebt gezet.

Armbandmaat bepalen volwassenen

Soort armband Armbandmaat bepalen
Strakkere armband Je polsomtrek +
1,5 centimeter
Normale armband  Je polsomtrek +
2 centimeter
Loszittende armband  Je polsomtrek +
3 centimeter

Armbandmaat bepalen Kinderen

Leeftijd Armbandmaat bepalen
Tot 1 jaar Omtrek +
1 cm
1 tot 4 jaar Omtrek +
1,5 cm
vanaf 4 jaar Omtrek +
2 à 2,5 cm

Gemiddelde maten kinderen

Leeftijd Maat
0 – 6 maanden 9 tot 11 cm
6 -12 maanden 10 tot 12 cm
1 – 2 jaar 12 tot 13 cm
2 – 3 jaar 13 tot 14 cm
4 – 6 jaar 15 tot 17 cm
7 jaar en ouder 16 cm en groter

Volg Bodali Jewels op Facebook en Instagram.
Volg Bodali Gifts op Facebook en Instagram.