Zilverklei en Art Clay Workshops

Heb jij een passie voor sieraden en wil jij graag zelf sieraden leren maken met een relatief onbekend product?
Dan ben jij in goede handen bij Bodali Jewels.
Er zijn diverse opleidingen en workshops in zilverklei en Art Clay te volgen!

Wat is zilverklei en Art Clay?

Zilverklei oftewel Art Clay Silver

Het is een metaalklei van fijnzilver dat begin jaren negentig in Japan ontwikkeld is. Het is een recycle product van edelen metalen die gebruikt worden in bijvoorbeeld röntgenfoto’s, foto en film industrie, mobiele telefoons, ruitverwarming van auto’s. Deze edelen metalen wordt fijngemalen waardoor er puur zilverpoeder ontstaat. Er wordt een organisch bindmiddel en water aan toegevoegd waardoor het een kleisubstantie wordt. Je kunt het bewerken net als gewone klei. Nadat je de klei in de gewenste vorm, al dan niet van een sieraad, hebt gevormd laat je het drogen waardoor het water verdampt. Door verhitting op hoge temperatuur verbrandt het bindmiddel en smelt het zilverpoeder tot één geheel. Het eindresultaat bestaat uit 99,9% zilver. Dit is het zuiverste zilver dat er is, hierdoor is de kans op een allergische reactie nihil.
Met zilverklei maak je op een relatief eenvoudige manier een bijzonder en handgemaakt sieraad of kunstvoorwerp.

Art Clay

Naast zilverklei bestaan er ook nog andere soorten Art Clay. Zo werken we ook met Brons, Koper en Goud klei. Deze metalen zijn ook in de puurste vorm met organisch bindmiddel en water vermengt tot een kleisubstantie. Het water verdampt bij het drogen en het bindmiddel verbrandt bij verhitting op hoge temperaturen. In het werken met deze Art Clay varianten zijn er eveneens vele mogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Opleidingen, workshops en korte cursus

Om kennis te maken met zilverklei en/of Art Clay kun je tijdens diverse workshops een eigen sieraad maken. Zo kun je een basis workshop van 4 of 6 uur volgen en ook hele specifieke workshops. Je maakt dan gebruik van andere technieken die we niet gebruiken bij de basisworkshops met zilverklei.  Andere technieken zoals zilverklei met glas of een steen, filigraan d.m.v. spuitklei, zilverklei met emaille, boomschorstechniek, met bladgoud of New Mokume Gane techniek met zilver- en koperklei behoren tot de mogelijkheid.

Naast workshops kun je ook diverse opleidingen volgen bij de Bodali Jewels Art Clay Academy. Zo mag je na het volgen van Niveau 1 zelf basis workshops in zilverklei gaan geven. Hoe gaaf is dat! Naast Niveau 1 kun jij je verder gaan specialiseren in het vak van Art Clay Artist en instructrice door Niveau 2, Higher of diverse supplement opleidingen te volgen.
Na het volgen en behalen van Niveau 1, Niveau 2 en Higher kom je in aanmerking voor diverse voordelen en een kortingsstelsel.

Een korte cursus zilverklei is naast de workshops en opleidingen ook te volgen bij Bodali Jewels. Je maakt dan in minimaal 4 avonden van 2,5 uur  2 of meerdere sieraden.

Voor meer informatie van de verschillende mogelijkheden kun je op de buttons op deze pagina klikken.

Zilverklei en Art Clay (1)
Zilverklei en Art Clay (3)

Volg Bodali Jewels ook op Instagram en Facebook voor de laatste ontwerpen.
Volg Bodali Gifts ook op Instagram en Facebook voor de laatste ontwerpen.