New Mokume Gane Supplement Opleiding

New Mokume Gane

Het is een bijzondere techniek die al honderden jaren oud is. Het werd voor het eerst gebruikt in Japan voor het smeden van zwaard fittingen. Mokume betekend hout patroon en Gane een metaal legering van verschillende metalen. De traditionele techniek van de oude meesters vergt veel oefening, tijd en lichamelijke arbeid. Daarom heeft Aida een nieuwe manier ontwikkeld die ons het makkelijker maakt om deze mooie techniek te gebruiken.
In de wereld van Art Clay voegen we Art Clay Silver en Art Clay Copper samen. Zo kunnen we prachtige New Mokume Gane sieraden maken.

De New Mokume Gane Supplement Opleiding is uniek in Europa en het biedt vele mogelijkheden.

Alleen instructeurs met het Niveau 2 certificaat worden toegelaten tot deze supplement opleiding.

Het zijn vier intensieve dagen van 9.30-17.00 uur. Je gaat 6 sieraden maken met verschillende exclusieve technieken.
1 Hanger van Art Clay Silver met Art Clay Copper inleg (Zougan)
2 Broche met houtnerf (Guri Bori)
3 Hanger of oorbellen met kruistechniek (Jyumonji)
4 Gemarmerde ring ( Mazekomi)
5 Hanger of oorbellen met veertechniek (Yabane)
6 Ring of hanger met oliedruppel techniek (Yuteki)

In de praktijk zijn de lesgroepen niet groter dan 4 personen. Daardoor is er voor iedereen voldoende aandacht en is de kwaliteit van de lessen gewaarborgd. De Teacher geeft over iedere techniek de benodigde uitleg. Tijdens de lessen wordt er feedback gegeven op hoe jij de techniek toepast en de sieraden die je maakt. De Teacher zal jou advies geven wat je kunt doen om je certificaat te behalen.
De werkstukken worden gefotografeerd, waarna de Teacher in samenspraak met de examen commissie deze beoordeeld. Als het resultaat voldoende is ontvang je de uitslag en het certificaat van Art Clay Academy EU. Mocht het resultaat onverhoopt niet voldoende zijn, krijg je opnieuw advies van je Teacher over wat te doen om alsnog te slagen.

Als je het certificaat voor de New Mokume Gane Supplement Opleiding behaald hebt. Dan ben jij in staat om deze technieken toe te passen in sieraden. Tevens kun je workshops aan gevorderden geven met deze mooie techniek.

Dat is toch supergaaf!

Kosten van de gecertificeerde New Mokume Gane Supplement Opleiding

De kosten voor deze 4 daagse opleiding zijn €1250,- per persoon. Dit is inclusief:
– BTW
– syllabus
– de benodigde materialen om de sieraden te maken
– de gemaakte sieraden mag je uiteraard houden
– koffie, thee, ranja, wat lekkers en een eenvoudige lunch
– certificaat na het behalen van de opleiding.
Dit is exclusief:
De benodigde gereedschappen waarmee je werkt. Iedere Teacher heeft de benodigde gereedschappen voor je in bruikleen tijdens de opleiding. Bij sommige Teachers, zoals bij Bodali Jewels, kun je de meeste gereedschappen kopen voor eigen gebruik.

Het lesgeld dient vooraf betaald te worden. Een inschrijving staat vijf dagen in optie, als deze niet binnen vijf dagen betaald is vervalt deze optie. De inschrijving is dan ook pas definitief na de betaling. Inschrijven kan via het aanmeldformulier.
Zie hier voor de algemene voorwaarden voor lessen en workshop die ook voor deze opleiding gelden.

Ik zou het leuk vinden als je de opleidingen wil volgen bij Bodali Jewels. Kijk op de kalender of er al datums voor de New Mokume Gane Supplement Opleiding gepland staan. Zo niet neem dan even contact met me op via het contactformulier of per telefoon. Er worden momenteel veel afspraken in overleg met deelnemers gepland.  Heb je nog vragen, dan beantwoord ik deze natuurlijk graag en kijk met jou naar de eventuele mogelijkheden.

Supplement New Mokume Gane - Koper inleg.
Supplement New Mokume Gane - Houtnerf.
Supplement New Mokume Gane - Kruistechniek.
Supplement New Mokume Gane - Veertechniek..jpg
Supplement New Mokume Gane - Oliedruppel techniek.

Volg Bodali Jewels op Facebook en Instagram.
Volg Bodali Gifts op Facebook en Instagram.