Basis cursus edelsmeden in Den Haag

De Basis cursus edelsmeden

De basis cursus edelsmeden bij Bodali Jewels

In de basis cursus edelsmeden leer je in 20 dagdelen (van 3 uur) de basisvaardigheden van het vak edelsmeden. Je maakt tijdens deze basis cursus edelsmeden kennis met het vak van edelsmid. Na het volgen van de cursus kun je de basis van deze vaardigheden:

  • Zagen in koper, messing en zilver
  • Vijlen van koper, messing en zilver
  • Schuren van koper, messing en zilver
  • Polijsten van koper, messing en zilver
  • Solderen waarbij je leert om op een veilige en verantwoorde manier op hete temperatuur je metalen aan elkaar te verbinden
  • Ontwerpen van eenvoudige sieraden

Je maakt tijdens deze cursus als eerste een voorwerp en daarna ga je sieraden maken.

Wil je het vak van edelsmid goed en uitgebreid leren adviseer ik je de opleiding te volgen.

Op welke dagen?

Dag Tijden Frequentie
Woensdag 10.00-16.00 Wekelijks *
Woensdag 19.00-22.00 Wekelijks *
Donderdag 19.00-22.00 Wekelijks *
Zaterdag** 10.00-16.00 2 x per maand *

* Check altijd de agenda i.v.m. sluitingsdagen

****Let op, oorspronkelijk was er slechts één zaterdag per maand beschikbaar. Vanwege grote belangstelling zijn er nu twee zaterdagen waarop verschillende groepen aanwezig zijn. Indien er voldoende ruimte is en je wenst beide zaterdagen per maand les te volgen, dan is dat mogelijk, op voorwaarde dat er geen personen op de wachtlijst staan.

Handig om te weten

Er is bij de basis cursus edelsmeden plaats voor maximaal 5 personen. Zo is er voldoende aandacht voor iedere leerling. Je kunt instappen wanneer je wilt en naar gelang er plaats is. Het is dus niet zo dat in een bepaalde maand de cursus start. Mocht een dag vol zitten kun je op de wachtlijst geplaatst worden. Als er voldoende aanmeldingen zijn om nog een dag of avond les te geven dan komt dat vanzelf op deze pagina te staan. Tevens zullen de personen die op de wachtlijst staan hierover als eerste geïnformeerd worden zodat zij de eerste mogelijkheid tot inschrijving hebben .

Gereedschappen

Je mag tijdens de basis cursus edelsmeden werken met de gereedschappen die aanwezig zijn in het atelier van Bodali Jewels.

Er is koffie, thee, ranja en wat lekkers aanwezig.
Fruit, lunch en eventueel ander eten of drinken dien je zelf mee te nemen.

Bodali Jewels hanteert algemene voorwaarden voor workshops/lessen.
LET OP! Zodra jij je opgeeft ga jij akkoord met deze algemene voorwaarden. Lees ze daarom even door.

Kosten

Lesgeld

– De basiscursus edelsmeden van 10.00-16.00 uur is €70,00* dit is voor 2 aaneengesloten dagdelen.
– De basiscursus edelsmeden van 19.00-22.00 uur is €42,50 dit is voor 1 dagdeel.
– Bodali Jewels geeft tijdig aan als de kosten per dagdeel onverhoopt verhoogd worden, dit zal dan in het daarop volgende kwartaal plaatsvinden.
– Je betaalt de dagdelen per kwartaal voor de 1e woensdag van het kwartaal, tenzij je ergens anders in het kwartaal start met de opleiding dan betaal je voor de start van jou eerste lesdag.
– Bodali Jewels geeft tijdig aan als er in het kwartaal dagdelen door sluiting vervallen. Onvoorzien uitvallen door bijvoorbeeld ziekte van de docent kunnen logischerwijs op een later tijdstip ingehaald worden zonder dat daar extra kosten aan zijn verbonden.
– Jij als cursist hebt de mogelijkheid om voor het begin van het kwartaal 2 aaneengesloten van 10.00-16.00 uur of 1 dagdeel van 19.00-22.00 uur aan te geven dat je niet kunt. Deze wordt niet in rekening gebracht. De overige dagdelen worden in rekening gebracht en komen niet in aanmerking voor restitutie of inhalen, dit geldt ook bij onverhoopt ziek of verhinderd te zijn.

Materialenpakket

Voor basis cursus heb je een materialenpakket nodig om je opdrachten uit het lesboek te maken. Dit materialenpakket wordt door Bodali Jewels verzorgd en aan de hand van de opdrachten ingeschat. De kosten hiervan worden voor aanvang van deelname berekend op de grondstofprijs. Diverse additionele kosten zijn in dit pakket verwerkt.

LET OP: Als je je aanmeld voor de basis cursus ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden workshops/lessen van Bodali Jewels.

* Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Locatie

Het atelier van Bodali Jewels bevindt zich aan de Segbroeklaan 302 in Den Haag. Dit is de rondweg van Den Haag en daar mag je niet stoppen of parkeren. Voer in de navigatie Hanenburglaan 78 in dan is het atelier aan de linkerkant van de straat op de linker kopse kant van de flat.
Het atelier bevindt zich op de begaande grond en heeft een eigen voordeur die te bereiken is om het paadje tussen de flats te nemen.
Parkeren is gratis tot 18.00 uur in de omgeving van het atelier. Hierna is het tot 24 uur betaald parkeren. Het parkeerterrein voor de flat is privé terrein, hier mag je NIET parkeren.

Werk van leerlingen

Basis cursus edelsmeden Bodali Jewels
Basis cursus edelsmeden Bodali Jewels
Basis cursus Edelsmeden Bodali Jewels
Basis cursus Edelsmeden Bodali Jewels
Basis cursus Edelsmeden Bodali Jewels
Basis cursus Edelsmeden Bodali Jewels
Basis cursus Edelsmeden Bodali Jewels

Volg Bodali Jewels op Facebook en Instagram.
Volg sieraden.workshops.denhaag op Facebook en Instagram.
Volg Bodali Gifts op Facebook en Instagram.