Workshop ring of hanger met steen

De workshop

Wat ga je doen?

In een ontspannen sfeer ga je van zilver band, draad en plaatmateriaal een ring of kettinghanger met één ronde cabochon steen maken.
Technieken die je gebruikt: zagen, vijlen, schuren, solderen, polijsten en steen zetten.

De werkwijze in het kort:

– Je beslist welke steen je wilt gebruiken. Bodali Jewels heeft een divers aanbod dat gebruikt kan worden.
– Je beslist welke ringmaat of wat voor hanger je gaat maken.
– We maken samen de berekening van de zetting en ring. Dit wil zeggen: ik leg uit – jij berekend de maat – ik reken het na.
– Je maakt uit band, draad en plaat materiaal de zetting en ring/hanger.
– Als de ring/hanger en zetting aan elkaar zitten zet je de steen en werk je het sieraad helemaal netjes af.

LET OP:

– De mogelijkheden tijdens deze workshop zijn afgestemd op mensen die geen of weinig ervaring hebben met edelsmeden.
– Tijdens het solderen zal ik ten alle tijden met je meekijken, dit om ongelukken te voorkomen. Andere deelnemers zullen dan even moeten wachten met hun vragen. Dit geldt ook voor jou als ik bij een ander mee kijk tijdens het solderen.
– Als ik het niet verantwoord vind dat je zelf soldeert (om welke reden dan ook) zal ik deze handeling van je overnemen. Dit is niet discutabel, restitutie is ook niet mogelijk als je het er niet mee eens bent. Het gaat hierbij namelijk om je eigen veiligheid en die van de anderen.
– Als je een eigen steen hebt die je graag wil gebruiken dan mag je die meenemen. Tijdens de workshop zal er gekeken worden of deze gebruikt kan worden. Is dit niet haalbaar om wat voor reden dan ook zal ik dit aangeven, hierover is een discussie niet mogelijk. Wil je van te voren weten of een bepaalde steen gebruikt kan worden, neem dan van te voren contact met mij op en stuur een foto via WhatsApp naar me toe.
– Trek dichte en bij voorkeur lederen schoenen aan. Met open schoenen of slippers aan mag je niet zelf solderen. Trek geen kleding aan die snel vlam vat.

Op welke dagen?

Diverse dagen

In de agenda zijn er al diverse datums voor deze workshop ingepland. Mocht je op een dag deze workshop willen volgen terwijl er een andere workshop ingepland staat? Neem dan gerust contact op met Bodali Jewels via de WhatsApp of andere contact buttons op deze pagina. Wellicht is er nog geen aanmelding voor de ingeplande workshop en dan is het mogelijk om deze workshop daar in te plannen. Zijn er al wel aanmeldingen dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn om deze workshop in te plannen. Bodali Jewels denkt graag met jou mee.

Handig om te weten

Er is plaats voor maximaal 5 personen. Zo is er voldoende aandacht voor iedere deelnemer. Mocht workshop vol zitten en is dit onverhoopt niet vermeld in de agenda zal Bodali Jewels contact met je opnemen om te kijken of we de workshop ergens anders in kunnen plannen.

Gereedschappen

Deze kun je van Bodali Jewels gebruiken.

Er is koffie, thee, ranja en wat lekkers aanwezig.
Fruit, lunch en eventueel ander eten of drinken dat je wenst dien je zelf mee te nemen.

Bodali Jewels hanteert algemene voorwaarden voor workshops en lessen, zodra jij je opgeeft ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden. Lees ze daarom even door.

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn €149,- *.
Dit is exclusief de materialen die je gebruikt, hou er rekening mee dat er nog €15,- à €50,- bij kan komen. Dit hangt geheel af van hoe breed, groot je de ring maakt, welke steen je kiest en welke zetband je gebruikt.
De workshop duurt maximaal 6 uur.
Let op:
Loopt de workshop langer dan een kwartier uit ben ik genoodzaakt een extra toeslag te vragen, zie hiervoor de algemene voorwaarden workshops/lessen.

* Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Locatie

Het atelier van Bodali Jewels bevindt zich aan de Segbroeklaan 302 in Den Haag. Dit is de rondweg van Den Haag en daar mag je niet stoppen of parkeren. Voer in de navigatie Hanenburglaan 78 in dan is het atelier aan de linkerkant van de straat op de linker kopse kant van de flat.
Het atelier bevindt zich op de begaande grond en heeft een eigen voordeur die te bereiken is om het paadje tussen de flats te nemen.
Parkeren is gratis tot 18.00 uur in de omgeving van het atelier. Hierna is het tot 24 uur betaald parkeren. Het parkeerterrein voor de flat is privé terrein, hier mag je NIET parkeren.

Werk van deelnemers

Workshop ring of hanger met steen (8)

Volg Bodali Jewels op Facebook en Instagram.
Volg Bodali Gifts op Facebook en Instagram.