Wie ben ik?

Over mij

Maaike is mijn naam  

Wie ik ben ga ik je in het kort proberen te vertellen. Ik ben van jongs af aan altijd erg creatief geweest en geïnteresseerd in sieraden. Op jonge leeftijd maakte ik sieraden van metaal, draad en kralen. Daarnaast genoot ik ervan om leuke knutselwerkjes te maken. Na een workshop zilverklei en een workshop ring maken bij een edelsmid had ik de smaak te pakken. Ik was zo enthousiast geworden dat ik zelf de opleiding voor goudsmid ben gaan volgen. Ik volg nog steeds diverse workshops, cursussen en masterclasses om me verder te ontwikkelen. Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd. Zo heb ik me de laatste paar jaar geschoold in Art Clay, beter bekend is als zilverklei. Ik ben sinds 2018 Art-Clay instructrice en mag sinds oktober 2021 nieuwe instructrices opleiden als Art Clay Teacher voor de Art Clay Academy. 

Voor Bodali Jewels maak ik gebruik van diverse materialen als (on)edele metalen, Art-Clay, leer, glas, porselein, geslepen en ruwe al dan niet edelstenen. Ik maak gebruik van diverse methodes als gieten, smeden, etsen, reticuleren, kleien/bakken, slijpen, rijgen en knopen. Ik ben van mening dat tijdens het verwerkingsproces de natuurlijke materiaaleigenschappen de ruimte moeten krijgen. Het kan dan wel eens voorkomen dat als ik een ontwerp heb gemaakt er tijdens het proces iets veel mooiers wordt gecreëerd dan dat ik me van te voren had kunnen bedenken. Een origineel ontwerp is essentieel bij het maken van een uniek en handgemaakt sieraad.

Ik werk graag in opdracht van klanten. Samen brainstormen en deze ideeën vertalen naar een uniek en speciaal ontworpen sieraad dat met liefde en trots gedragen zal worden.

Daarnaast vind ik het leuk om van oude, kapotte of niet meer gedragen sieraden een mooi nieuw sieraad te maken, dat oude herinneringen bij zich blijft dragen, maar ook nieuwe herinneringen creëert.

Mijn grootste passie is dan ook creatief bezig zijn en mooie, unieke kunstwerkjes creëren.

Mijn eigen Atelier

Sinds februari 2017 heb ik een eigen atelier waar ik met trots, plezier, geduld en precisie werk aan de kunstwerkjes voor Bodali Jewels. Tevens geef ik hier, maar ook op locatie, diverse opleidingen en workshops. Zowel voor individuen, kleine groepjes, vrijgezellen- en bedrijfsfeestjes, maar ook voor stelletjes die samen relatieringen willen maken.

Bodali Gifts

Sinds kort heb ik Bodali Jewels uitgebreid met een nieuwe bedrijfstak, Bodali Gifts. Voor Bodali Gifts maak ik gepersonaliseerde cadeaus door middel van bedrukken, etsen en persen. Deze gepersonaliseerde cadeaus worden speciaal voor jou gemaakt waardoor je iemand een bijzonder en persoonlijk cadeau kan geven.

Ik heb ervoor gekozen om de webshop van Bodali Gifts bij die van Bodali Jewels te voegen zodat alle producten van Bodali op dezelfde website te vinden zijn. Als je op Webshop gaat staan kun je een keuze maken uit Bodali Jewels en Bodali Gifts.

Volg Bodali Jewels op Facebook en Instagram.
Volg Bodali Gifts op Facebook en Instagram.