Origami Jewellery Supplement Opleiding

Origami Jewellery

Origami is in de wereld bekend als een traditionele Japanse ambacht voor het vouwen met papier. “ORI” betekent vouwen en “GAMI” betekent papier. Het wordt door veel verschillende generaties en in diverse landen beoefend. De geschiedenis van Origami is in het Edo-tijdperk als hobby begonnen. Van oudsher gebruiken ze in Japan papier om belangrijke dingen, zoals kimono-kleding, geschenken of geld voor een speciale gelegenheid in te pakken. Na de Tweede Wereld oorlog verschenen de moderne Origami kunstwerken. Vanuit de hobby zijn ze verfijnd en tot een artistiek niveau gebracht. De moderne Origami is geëvolueerd als “3D Origami” met onbeperkte vouwpatronen.

In de wereld van Art Clay wordt er een prachtige combinatie gemaakt van de moderne Origami en de techniek van Art Clay Silver Paper. Hiermee is de gloednieuwe ” Origami Jewellery” ontstaan. Origami technieken worden nu ook gebruikt om draagbare sieraden te maken. Er kunnen ook accenten als gouden, texturen, steentjes en andere fournituren toegevoegd worden.  De uniek uitziende sieraden ogen zwaar, echter zijn ze verrassend licht en prettig te dragen. Deze uitstraling is moeilijk te verkrijgen met de gebruikelijke papiersoort of technieken van edelsmeden.

De opleiding Origami Jewellery is vrij nieuw in Europa. Het biedt nieuwe mogelijkheden om exclusieve zilveren sieraden te maken en ontwerpen.

Alleen instructeurs in het bezit van tenminste niveau 1 worden toegelaten tot deze opleiding.

Het zijn drie intensieve dagen van 9.30-17.00 uur. Je gaat 6 sieraden maken met verschillende technieken.
1 Ring met Balgpatroon
2 Piramide schakel hanger
3 Blad hanger
4 Bijenkorf hanger
5 Geknepen textuur ring
6 Japanse kersenbloesem met parel broche of hanger

In de praktijk zijn de lesgroepen niet groter dan 4 personen hiermee is er voor iedereen voldoende aandacht en is de kwaliteit van de lessen gewaarborgd. De Teacher geeft over iedere techniek de benodigde uitleg. Tijdens de lessen wordt er feedback gegeven op hoe jij de techniek toepast en de sieraden die je maakt. De Teacher zal jou advies geven wat je moet doen om je certificaat te behalen.
De werkstukken worden gefotografeerd waarna de Teacher in samenspraak met de examen commissie deze beoordeeld. Als het resultaat voldoende is ontvang je de uitslag en het certificaat van Art Clay Academy EU. Mocht het resultaat niet voldoende zijn dan krijg je opnieuw advies van je Teacher over wat te doen om alsnog te slagen.

Als je het certificaat voor de Origami Jewellery Opleiding behaald hebt, dan ben jij in staat om deze  technieken toe te passen in sieraden. Tevens ben je dan in staat om met deze mooie techniek workshops voor gevorderden te geven.

Dat is toch helemaal leuk!

Kosten van de gecertificeerde Origami Jewellery Opleiding

De kosten voor deze 4 daagse opleiding zijn €1150,- inclusief per persoon. Dit is inclusief:
– BTW
– syllabus
– de benodigde materialen om de sieraden te maken
– de gemaakte sieraden mag je uiteraard houden
– koffie, thee, ranja, wat lekkers en een eenvoudige lunch
– certificaat na het behalen van de opleiding.
Dit is exclusief:
De benodigde gereedschappen waarmee je werkt. Iedere Teacher heeft de benodigde gereedschappen voor je in bruikleen tijdens de opleiding. Bij sommige Teachers, zoals bij Bodali Jewels, kun je de meeste gereedschappen kopen voor eigen gebruik.

Het lesgeld dient vooraf betaald te worden. Een inschrijving staat vijf dagen in optie, als deze niet binnen vijf dagen betaald is vervalt deze optie. De inschrijving is dan ook pas definitief na de betaling. Inschrijven kan via het aanmeldformulier.
Zie hier voor de algemene voorwaarden voor lessen en workshop die ook voor deze opleiding gelden.

Ik zou het leuk vinden als je de opleidingen wil volgen bij Bodali Jewels. Kijk op de kalender of er al datums voor de Origami Jewellery Opleiding gepland staan. Zo niet neem dan even contact met me op via het contactformulier of per telefoon. Er worden momenteel veel afspraken in overleg met deelnemers gepland.  Heb je nog vragen, dan beantwoord ik deze natuurlijk graag en kijk met jou naar de eventuele mogelijkheden.

Origami - Ring met balgpatroon
Origami - Piramide schakel hanger
Origami - Blad hanger 1
Origami - Geknepen textuur ring
Origami - Japanse kersenbloesem hanger

Volg Bodali Jewels op Facebook en Instagram.
Volg Bodali Gifts op Facebook en Instagram.