Zilverklei – Art Clay workshops

Zilverklei - Art Clay workshops
Zilverklei - Art Clay workshops
Zilverklei - Art Clay workshops
Zilverklei - Art Clay workshops

Als goudsmid wilde ik me onderscheiden van de andere en ben ik me naast deze prachtige ambacht gaan ontwikkelen in zilverklei, ook bekend als art clay.

Met meerdere jaren ervaring ben ik artist en volledig gecertificeerd instructeur in zilverklei, met een sterke focus op het creëren van unieke stukken en het delen van mijn kennis. Ik geef met passie workshops en bovendien ben ik één van de twee gekwalificeerde Teachers in Nederland en mag de opleidingen tot instructeur verzorgen.

Als trotse eigenaar van mijn prachtige atelier in Den Haag heb ik de mogelijkheid om in een rustige, ontspannen en gezellige ambiance de opleidingen en workshops  aan te bieden.

Daarnaast is er ook een mogelijkheid om diverse workshops zilverklei – art clay aan te bieden op locatie. Neem voor de mogelijkheden hiervoor contact op met Maaike van Bodali Jewels. Stuur vrijblijvend een mail, bel of gebruik de WhatsApp button rechts onder op de mijn pagina.

Wat is Art Clay Silver?

Art Clay silver  is een metaalklei van zilver dat begin jaren negentig is ontwikkeld in Japan. Het is een recycle product van edele metalen uit de foto en film industrie. Het ziet eruit als gewone klei, maar het bestaat uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. Door de verhitting op hoge temperatuur (ca 800 graden) verbrandt het bindmiddel, verdampt het water en smelt het zilverpoeder samen tot één geheel.

Met metaalklei maak je op een relatief eenvoudige manier een bijzonder, handgemaakt sieraad zonder dat je daar een lange opleiding voor edelsmid voor gevolgd hoeft te hebben. Het is aan te raden om wel een workshop hiervoor te volgen zodat je de basiskennis leert van het materiaal en ontdekt welke mogelijkheden er allemaal zijn in het werken met Art Clay Silver. Een Art Clay Silver workshop is te volgen bij Bodali Jewels, zie hiervoor de pagina “Workshops-Lessen”.

Met Art Clay Silver zijn de mogelijkheden onbeperkt. Je kunt er vrijwel alle denkbare vormen en sieraden mee maken, van gladde, strakke sieraden tot sierlijke en bewerkelijke sieraden. Je kunt aan de sieraden natuurlijk glas, decoraties en/of edelstenen toevoegen om deze nog eens extra speciaal en persoonlijk te maken. Tevens kun je er met je eigen handschrift, of dat van de klant, hele mooi graveringen in maken, wat die extra unieke touch aan het sieraad geeft.

Het eindresultaat van het sieraad dat afgebakken is bestaat uit 99,9% zuiver zilver in tegenstelling tot het “gewone” 925 of sterling zilver dat ik gebruik voor mijn sieraden. 925 zilver is een legering met andere metalen en wat harder, maar het heeft het nadeel dat sommige mensen allergisch kunnen reageren op de toegevoegde metalen. Art Clay Silver heeft geen toevoeging van andere metalen waardoor de kans op allergische reacties zeer klein is.